vrijdag, 10 mei 2019 10:48

Nieuwste thriller 'Het vergeten meisje' geschreven met de hulp van traumatherapeut Erik de Soir

59906543 10157198917383996 451939707543093248 n

'Het vergeten meisje' is de nieuwste thriller van de Truiense misdaadauteur Toni Coppers, waarbij hypnose een belangrijk onderdeel van het verhaal is. Voor zijn nieuwste boek is hij gaan praten met traumatherapeut Erik de Soir.
Bekijk hier de video waarin Toni vertelt over 'Het vergeten meisje' en de rol die Erik de Soir heeft gespeeld bij de realisatie van het boek. Ook de VHYP wordt genoemd in het interview.

Het verhaal

Hoe het boek eindigt, kon Toni ons niet verklappen. Maar hij nam ons wel mee in het verhaal van het hoofdpersonage. “Het is zo dat een jonge Truiense wijkagente instort tijdens haar dienst en daardoor beseft dat er een duistere plek in haar leven is. Een traumatherapeut helpt haar door middel van hypnose achter de waarheid te komen. Maar hoe meer ze erover ontdekt, hoe duidelijker het wordt dat die kennis levensgevaarlijk is”, vat Tony samen.

Echt of fictie?

Het is al het zestiende boek van de succesvolle thrillerreeks rond commissaris Liese Meerhout. De Liese Meerhout-reeks werd zelfs meermaals bekroond en verfilmd. Voor zijn nieuwste boek is hij gaan praten met traumatherapeut Erik de Soir. “Die vertelde mij dat we ons tot ons vijfde levensjaar niks herinneren. Dus alles wat je je herinnert van toen je drie of vier jaar was, is eigenlijk fictie. Het zijn dingen die anderen ons hebben verteld en die wij omzetten in onze eigen herinneringen. Het is heel mooi om in het boek te kunnen spelen met het feit dat het hoofdpersonage net vijf is als ze bepaalde dingen zogenaamd gezien heeft. De vraag is dan of die dingen echt zijn of pure fictie”, zegt Tony.

 

© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media