Hypnotische Communicatie in Medische Settings

Voorlopig geen nieuwe inschrijvingen, vervolg van de uitgestelde voorjaarscurus wegens de coronacrisis.

 

In het najaar van 2020 organiseert de VHYP opnieuw een opleiding over het gebruik van ‘Hypnotische Communicatie in een Medische Setting. In de voorbije jaren werden 255 cursisten door ons opgeleid in deze methode. Onder hen kinderartsen, anesthesisten, artsen, verpleegkundigen, vroedkundigen, kinesisten, psychologen en pedagogisch medewerkers op kinderafdelingen. Deelnemers komen uit diverse universitaire en algemene ziekenhuizen in Vlaanderen. Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt de meerwaarde van hypnose in medische setting bij pijn- en angstcontrole en verbetert de kwaliteit van zorg en satisfactie en heeft zelfs een economisch voordeel.

Lesgevers:

Dr Nicole Ruysschaert, psychiater-psychotherapeut; Ann Roete, verpleegkundige; dr Sabine Maes, anesthesist; dr Ria Willemsen, dermatoloog; Marian Schaerlaekens, tandarts; Luc Bouteligier, kinder- en jeugdpsycholoog; Tania Mahler, kinderarts-gastro-enterologe.

Datum:

Dag 3, 4 en 5 voor de deelnemers van de opleiding van het voorjaar gaan door in het TPC Groenenborgerlaan Wilrijk.

16/10/20: Sabine Maes (anesthesiste UZA) Laurs principe, Tania (kindergastroloog) positief taalgebruik bij procedures, Ann (praktische toepassing positief taalgebruik bij kinderen) educatie pijn, begeleiding procedures, ...
30/10/20: Ria Willemsen, Marian Schaerlaekens - acute en chronische pijn, priktest
20/11/20: Luc bouteligier - begeleiding kinderen, maar ook toepasselijk voor volwassenen

Werktijden 9:30-12:45 en 13:45-17:00

Locatie:

TPC Groenenborgerlaan Wilrijk

Doelgroep & aantal deelnemers:

Verpleegkundigen, artsen, kinesisten en psychologen die in hun werk geconfronteerd worden met angstige patiënten en pijnlijke procedures, zowel bij volwassenen als kinderen. Maximum 20 deelnemers. De opleiding gaat door bij voldoende deelnemers.

Deelnameprijs:

€500.00 inclusief middaglunch (broodjes) en koffiepauzes.
Voor UZA-werknemers: €400,00 (overleg met uw diensthoofd voor eventuele tussenkomst.)
UZA-werknemers gebruiken de kortingscode ‘hcims2020’ bij het online inschrijven (kleine letters, geen spaties).

Inhoud:

Tijdens de opleiding wordt besproken wat hypnose is en waarvoor het gebruikt kan worden, hoe 'comfort-taal' en positieve communicatie aangewend kan worden bij de behandeling van patiënten en alle voordelen die uit deze aanpak voortvloeien. U krijgt een algemene informatie over hypnose, een basis in hypnotische inductiemethodes en oefent met hypnotische communicatie en suggesties. Verder wordt besproken: het omgaan met angstige patiënten, de aanpak van pijn en angst bij medische procedures, het gebruik van hypnose bij acute pijn, het integreren van hypnose in het werken met kinderen, het werken met verhalen, symbolen en metaforen. Na deze opleiding bent u in staat om zowel kinderen als volwassenen te begeleiden om beter, op een meer comfortabele en ontspannen manier met pijn en angst om te gaan of pijn te controleren. Hiermee worden de patiënten rustiger en minder angstig wat niet alleen een impact heeft op hun eigen ervaringswereld, maar ook op hun omgeving. De sfeer wordt omgebogen van gespannen naar creatief, van onrustig naar comfortabel, van angstig naar communicatief.

Vervolg:

Na deze 5-daagse opleiding biedt de VHYP een 2-daagse schakelmodule aan met specifieke hypnotische inductie- verdiepings- en suggestieve methoden en nog meer oefeningen, zodat u daarna kan deelnemen aan de VHYP-vervolgmodules.

Accreditering:

Accreditering voor artsen is goedgekeurd.

Contactpersoon:

Ann Roete, verpleegkundige:

Inschrijving en verdere info:

Voorlopig geen nieuwe inschrijvingen, vervolg van de uitgestelde voorjaarscurus wegens de coronacrisis.

 

Klik hier om de cursusinfo als pdf te downloaden


Tevens hebben wij een anderte type basisopleiding. Klik hier voor een overzicht van de verschillen

© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media