Hypnotische Communicatie in Medische Settings

Hypnotische Communicatie in Medische Settings - voorjaar 2022

In het voorjaar van 2022 organiseert de VHYP opnieuw een opleiding over het gebruik van ‘Hypnotische Communicatie in Medische Settings’. In de voorbije jaren werden 255 cursisten door ons opgeleid in deze methode. Onder hen kinderartsen, anesthesisten, artsen, verpleegkundigen, vroedkundigen, kinesisten, psychologen en pedagogisch medewerkers op kinderafdelingen. Deelnemers komen uit diverse universitaire en algemene ziekenhuizen in Vlaanderen. Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt de meerwaarde van hypnose in medische setting bij pijn- en angstcontrole en verbetert de kwaliteit van zorg en satisfactie en heeft zelfs een economisch voordeel.

Lesgevers:

Dr Nicole Ruysschaert, psychiater-psychotherapeut; Ann Roete, verpleegkundige; Dr Sabine Maes, anesthesist; Luc Bouteligier, kinder- en jeugdpsycholoog; Dr Tania Mahler, kinderarts-gastro-enterologe; Wim Van Huyck, verpleegkundige en Dr (Psy) Erik De Soir, trauma- en brandweerpsycholoog.

Datum:

Donderdagen: 17/2, 10/3, 24/3, 28/4, 12/5 2022

Werktijden 9:30-12:45 en 13:45-17:00

Locatie:

 

Vergaderzaal: d’ Open Plek - Baron Van Ertbornstraat 56 2630 Aartselaar

Live indien COVID dit toelaat, anders online via Zoom.

Doelgroep & aantal deelnemers:

Verpleegkundigen, artsen, kinesisten, psychologen en pedagogische medewerkers die in hun werk geconfronteerd worden met angstige patiënten en pijnlijke procedures, zowel bij volwassenen als kinderen. Maximum 16 deelnemers. De opleiding gaat door bij voldoende deelnemers.

Deelnameprijs:

€500.00 inclusief middaglunch (broodjes) en koffiepauzes.

Inhoud:

Tijdens de opleiding wordt besproken wat hypnose is en waarvoor het gebruikt kan worden, hoe 'comfort-taal' en positieve communicatie aangewend kan worden bij de behandeling van patiënten en alle voordelen die uit deze aanpak voortvloeien. Je krijgt algemene informatie over hypnose, een basis in hypnotische inductiemethodes en oefent met hypnotische communicatie en suggesties. Verder wordt besproken: het omgaan met angstige patiënten, de aanpak van pijn en angst bij medische procedures, het gebruik van hypnose bij acute pijn en in kritieke of levensbedreigende situaties, het integreren van hypnose in het werken met kinderen, het werken met verhalen, symbolen en metaforen. Na deze opleiding ben je in staat om zowel kinderen als volwassenen te begeleiden om beter, op een meer comfortabele en ontspannen manier met pijn en angst om te gaan of pijn te controleren. Hiermee worden de patiënten rustiger en minder angstig wat niet alleen een impact heeft op hun eigen ervaringswereld, maar ook op hun omgeving. De sfeer wordt omgebogen van gespannen naar creatief, van onrustig naar comfortabel, van angstig naar communicatief.

Vervolg:

Na deze 5-daagse opleiding biedt de VHYP een 2-daagse schakelmodule aan met specifieke hypnotische inductie- verdiepings- en suggestieve methoden en nog meer oefeningen, zodat je daarna kan deelnemen aan de VHYP-vervolgmodules.

Accreditering:

Accreditering voor artsen is aangevraagd.

Contactpersoon:

Ann Roete, verpleegkundige: GSM : 0479/71.83.46

Inschrijving en verdere info:

Inschrijven doet u online, via www.vhyp.be. U heeft hier een account voor nodig. Heeft u die nog niet, gelieve dan bovenaan de pagina te klikken op 'account aanvragen'. Bij aanmelding wordt gevraagd uw diploma te uploaden. Na het aanmelden krijgt u bij toelating een goedkeuring (dit kan enkele dagen duren) en uitnodiging om te betalen.
Gelieve bij het inschrijven je privé e-mailadres te gebruiken en daarbij te vermelden in welk ziekenhuis je werkt en op welke afdeling.

Klik hier om de cursusinfo als pdf te downloaden


Tevens hebben wij een anderte type basisopleiding. Klik hier voor een overzicht van de verschillen