Hypnose bij zwangerschap en bevalling

Omschrijving

2018 Hypnose bij zwangerschap en bevalling – Hypnobirthing - Hypnorelaxatie

 

Lesgevers Dr. Sabine Maes en Dr. Nicole Ruysschaert

Datum Vrijdag 8 juni 2018

Locatie

Zorghotel UZA Antwerpen. http://www.hotel-drie-eiken.com/

Drie Eikenstraat 655. 2650 Edegem

Tel 038211211

 

Doelgroep:

  • U bent Arts – Arts - Assistent –Vroedvrouw – Verpleegkundige – Kinesist – Psycholoog-psychotherapeut – psychiater-psychotherapeut
  • En
    • U volgde eerder een van de volgende 5 daagse opleidingen bij VHYP  gevolgd door schakelmodule - HCiMS deelnemers UZA 2015- 2016-2017 - Hypnose bij pijn controle opleiding UZA 2012-2014. - Hypnose bij pijncontrole in abortuskliniek 2013
    • Of U volgde de opleiding basisopleiding VHYP UPC-KuLeuven Kortenberg

 

Abstract:

 

We overlopen de plaats, meerwaarde en voordelen van integratie van hypnose / hypnobirthing bij bevallingen. Zowel gegevens uit research als evidente fysiologische effecten verklaren hoe / waarom hypno-relaxatie werkt. Taalgebruik en psycho-educatie, het ontkrachten van misvattingen en mythes leidt tot een positieve attitude.

Je maakt kennis met enkele specifieke hypnose inductie en ademhalingsmethoden, en leert suggesties formuleren en werken met imaginatie en metaforen, die in deze fase nuttig zijn. Deze praktijk, het ankeren van de ervaring, het snel in hypnose gaan is een nuttige voorbereiding op de fase van de arbeid. Het begin van een contractie wordt gelinkt wordt aan een aangename hypnose-ervaring, met specifieke suggesties, beelden, metaforen binnen deze context: bubble methode, surge ademhaling, reframing, pijncontrole. We oefenen met light touch massage, en bespreken de rol en functie van de partner. In een “imaginaire stap-voor-stap film” zien en ervaren de vrouwen (eventueel met partner) hoe ze de diverse fasen doorlopen, en welke coping mechanismen ze kunnen mobiliseren.

Het werk met hypnose/hypnorelaxatie vermindert angst en geeft de vrouw en de partner meer “controle” en voldoening en draagt bij tot een zo natuurlijk mogelijk verloop.

 

 

Inhoud:

Overzicht literatuur /publicaties: meerwaarde en effect van hypnose bij zwangerschap en bevalling.

Hypnose en zelfhypnose bij omgaan met angst, negatieve verwachtingen, onzekerheid, pijncontrole, hyperemesis. Verhogen van vertrouwen in het lichaam en zelfvertrouwen. Voorbereiding bevalling. Integratie metaforen, reframing en mobilisatie van hoop en vertrouwen.

 

Methode

Literatuur – slides – scripts

Live - Demo / DVD /praktijk oefeningen

 

 

 

 

 

 

Activiteit tijden

08 Jun 2018 9:30 AM

08 Jun 2018 17:00 PM

Lesgevers

  • Nicole Ruysschaert
  • Sabine Maes

Registratie

€150.00

€120.00

Gelieve in te loggen om in te schrijven

Contact


+32 (0)486.727.391
contactpagina

© 2017 VHYP. Alle rechten voorbehouden. Web realisatie: Rex Media